به گزارش روابط عمومی فرهنگستان هنر، نمایشگاه عکس-روایت وهب رامزی و ساجده ابراهیمی عصر امروز در موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار شد.
آیین افتتاحیه این مجموعه آثار نمایشگاه با حضور مجید شاهحسینی، رئیس فرهنگستان هنر، محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری، ناصرابوشریف، نماینده جهاد اسلامی در ایران، عبدالحمید قدیریان از اعضای پیوسته فرهنگستان هنر، سیدحسام حسینی، مدیرعامل مؤسسه نوآوران سلوک سوره، امیر جاوید، قائم مقام امور بینالملل حوزه هنری و نیز عکاس و روایتگر آثار برگزار شد.
حامد ابوشریف بر نقش مهم، اصولی و اساسی روایتگری در این برهه زمانی تاکید کرد و گفت: مبارزه در میدان جنگ نرم و داشتن دست برتر در روایت کمتر از مبارزه در میدان جنگ سخت نیست. وی با اشاره به تأثیر جمهوری اسلامی در جلوگیری از ایجاد حکومت ظالمی که حق ملت فلسطین را غصب کردهاست، افزود: طوفانالاقصی نشان میدهد که فلسطین و فرهنگ اصیل آن، علیرغم جنایتهای متعددی که در حقش روا داشتهاند و با وجود بیاعتنایی برخی حکام عرب، هنوز زنده است.
سید امیر جاوید ضمن تشکر از موزه هنرهای معاصر فلسطین و فرهنگستان هنر، هریک از جریانهای هنری قدرتمندی که حول محور فلسطین شکل گرفتهاند را کلیدی در دست خواهران و برادران فلسطینی دانست.
عبدالحمید قدیریان خاطرنشان کرد: در قضیه فلسطین خداوند به واسطه نور ایمانی که در قلوب فلسطینیان برانگیخت، صحنه عجیبی را رقم زد و نگاهی فراتر از مبارزه با ظلم یا تکیه بر اندیشههای ناسیونالیستی را به ما نشان داد. به گونهای که مردم فلسطین در میانه آوارگی و خون به جای شکایت از فقدان همه جانبهای که بر آنها تحمیل شده بود، با تکیه بر عنصر ایمان از خدا سخن میگویند. این نگاه بود که در جریانات اخیر، مردم اروپا و جهان را تکان داد و جوانان آنها را با پرچم فلسطین به خیابانها کشاند. در حقیقت این عنصر ایمان بود که صحنه مقاومت را یک گام به جلو راند و جلوه حق و باطل را آشکار کرد. در موقعیتی که ابلیس با تمام شئوناتش در ابعاد حکومتی به رهبریت یهود پیش رفت و در گرماگرم فساد جهانی یهود 40 هزار تن را کشت. بنابراین مسئله اساسی فلسطین، ارتقای مفهوم مبارزه و توجه به نور خدا و جاری کردن نگرش توحیدی و نقش خداوند در معادلات امروز است.
حین بازدید مسوولان از این برنامه که با حضور دغدغهمندان این عرصه و بیش از 30 عکاس و خبرنگار داخلی و خارجی فعال در حوزه مقاومت رونق گرفته بود؛ وهب رامزی به بیان توضیحات تکمیلی در خصوص تصاویر به نمایش گذاشته شده، پرداخت. وی که طی هفتههای سوم و چهارم طوفانالاقصی به چهار اردوگاه آوارگان فلسطینی در لبنان سفر کرده بود، چهار عنوان آوارگی، مقاومت، زندگی و بازگشت را برای ارائه تصاویر برگزید تا بتواند آرزوها، حسرتها، و امیدهایی را که در دل فلسطینیان برای بازگشت به سرزمین خود دارند، نشان دهد. او علاوه بر تأکید بر نقش مؤسسه سلوک سوره در طراحی و ایدهپردازی این مجموعه آثارگفت: انسان فلسطینی با رویای بازگشت زنده است و به همین خاطر است که تمام دشواریها را تاب میآورد. رامزی ابراز امیدواری کرد که دیدن این آثار در میانه جنگ به مخاطب کمک کند که خود را در آیینه مردم فلسطین بنگرد و وضعیت امروز خود را مورد ارزیابی قرار دهد.
این نمایشگاه که با مشارکت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و موزه هنرهای معاصر فلسطین فرهنگستان هنر برگزار شد، تا 20 دیماه 1403 روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10-19 و روزهای پنجشنبه و جمعه از ساعت 10-17 پذیرای حضور علاقهمندان هنر مقاومت خواهد بود.
|